Katedra Analizy i Oceny Jakości Żywności
Wydział Technologii Żywności
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Dyscypliny dydaktyczne
- Dla studentów studiów stacjonarnych
- Analiza sensoryczna i jakość opakowań,
- Jakość i bezpieczeństwo żywności,
- Metody spektroskopowe w analzie żywności,
- Podstawy biofizyki żywności,
- Współczesne trędy w analizie i ocenie jakości żywności,
- Doświadczalnictwo i analiza danych,
- Związki bioaktywne w żywności - korzyści i zagrożenia,
- Seminarium dyplomowe,
- Konwersatorium dyplomowe,
- Pracownia magisterska.
- Dla studentów studiów niestacjonarnych
- Analiza sensoryczna,
- Analiza chemiczna żywności,
- Technologiczne projektowanie zakładów przemysłu spożywczego,
- Analiza instrumentalna w badaniu żywności,
- Seminarium dyplomowe,
- Konwersatorium dyplomowe,
- Pracownia magisterska.